برنج سفید درمقایسه با برنج قهوه ای نمایه گلایسمی بالاتری دارد که نمایه گلایسمی بالاتر باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت می شود . از همین رو در این مطالعه محققین ارتباط مصرف برنج سفید و برنج قهوه ای با خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در مطالعه ی بررسی کردند.
در این مطالعه پژوهشگران اطلاعات مربوط به رژیم غذایی، سبک زندگی و وضعیت سلامتی ۱۵۳۴۶۳ زن و ۳۹۷۶۵ مرد ۲۶ تا ۸۷ ساله را جمع آوری کردند و مورد بررسی قرار دادند. در شروع مطالعه هیچ یک از شرکت کنندگان به دیابت ،بیماری ها ی قلبی و عروقی و سرطان مبتلا نبودند. اطلاعات راجع به دریافت برنج سفید ،برنج قهوه ای،سایر غذاها و مواد مغذی در شروع مطالعه مورد ارزیلبی قرار گرفت.
محققان دریافتند که دریافت زیاد برنج سفید با خطر بیشتر ابتلا به دیابت نوع ۲ همراه است . در مقابل دریافت بیشتر برنج قهوه ای با خطر کمتر ابتلا به دیابت نوع ۲ همراه است. این محققین تخمین زدند که ۵۰ گرم برنج سفید با برنج قهوه ای جایگزین گردد خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ به میزان ۱۶ درصد کاهش میابد ، در حالیکه جایگزینی همین میزان برنج سفید با گروه غلات کامل با کاهش ۳۶ در صدی خطر ابتلا به دیابت همراه است .
علاوه براین اثر مفید مصرف برنج قهوه ای در ابتلا به دیابت نوع ۲ مربوط به محتوای بالاتر چندین ماده ی مغذی مانند فیبر ، ویتامین ها و املاح معدنی است که بخش عمده ی آنها در طی فرآیند تصفیه و پوست کندن غلات از دست خواهند رفت