مالیات در فست فود
مالیات در فست فود
با توجه به این که کسب و کار فست فود جزء مشاغل انتفاعی محسوب می شود قطعا شما به عنوان فردی که قصد راه اندازی فست فود را دارید با مالیات درگیر خواهید بود.
در این مطلب ما به تشریح انواع مالیات های موجود برای فست فودها می پردازیم.
مالیات به انواع مختلفی تقسیم می شود، که بر اساس چگونگی تعلق به موارد مالیاتی به دو دسته :
- مالیات مستقیم
- مالیات غیر مستقیم
تقسیم می شود.
مالیات مستقیم
که مستقیما از دارائی یا درآمد افراد گرفته میشوند و شامل مالیات بر دارائی و مالیات بر درآمد هستند؛ همان طور که از نام این مالیاتها مشخص است بدون هیچ واسطهای بر درآمد افراد و یا سازمانها و مؤسسات اقتصادی اعمال میشوند و توسط مأموران مالیاتی به طور مستقیم وصول میشوند. نمونه بارز این مالیاتها، مالیاتی است که فست فودها باید از درآمد پرسنل خود که بالاتر از حداقل هست پرداخت نمایند. به طور مثال اگر مدیر فست فود در ماه سه میلیون حقوق دریافت می کند در حال حاضر تا دو میلیون معاف از مالیات می باشد ولی یک میلیون اضافی مشمول مالیات می گردد.
الف- مالیات بر درآمد: این مالیات همانگونه که از نام آن پیداست از درآمد اشخاص وصول میشود و دارای انواع مختلفی است که به تعدادی از آنها اشاره میشود:
مالیات بر درآمد املاک
یکی از مالیاتی که فست فودها با آن درگیر هستند، مالیات بر اجاره مغازه هست که به عهده مالک می باشد. البته طبق قانون اگر موجر فقط یک درآمد داشته باشد و ان درآمد از اجاره همین مغازه باشد به او مالیات تعلق نمی گیرد، ولی در غیر این صورت موجر موظف به پرداخت مالیات می باشد.
مالیات بردرآمد مشاغل
مالیاتی است که معمولا شما باید از حقوق پرسنل خود که بالاتر از حداقل مالیاتی است کسر کرده و به دولت بپردازید. یا مالیاتی است که شما باید از درآمد سالیانه خود پرداخت نمایید.
ب- مالیات بر دارایی: اگر شما صاحب ملک فست فود خود باشید باید مالیات ملک خود را پرداخت نمایید.
مالیات غیرمستقیم
مالیاتی است که محسوس نیست و از مصرف کننده نهایی گرفته می شود.
مالیات بر ارزش افزوده
در مطلب زیر به نقل قول روسای اتحادیه رستورانداران و فست فودها می پردازیم، تا شما را با واقعیت مالیات بر ارزش افزوده در فست فودها آشنا کنیم.
رئیس اتحادیه چلوکباب و چلوخورشت گفت در مورد افزودن مبلغی تحت عنوان ارزش افزوده در فاکتور برخی از واحدهای ارائه خدمات غذایی به مشتریان، گفت: مطابق ابلاغیه جدید سازمان امور مالیاتی رستورانها موظف شدهاند که مالیات ارزش بر افزوده را از مشتری دریافت و به حساب سازمان امور مالیاتی واریز کنند اما فست فودها و کافی شاپها و مراکز تهیه غذای بیرونبر از این قانون مستثنی هستند و در فاکتورشان حق دریافت این مالیات را ندارند.
ناصر حسینی ادامه داد: در مورد حق سرویس نیز من و همکارانم بارها از طریق رسانه های مختلف اعلام کردهایم که هیچ واحد غذاخوری اعم از رستوران، فست فود و کبابی حق گرفتن مبلغی با عنوان حق سرویس را ندارند و اگر این تخلف را انجام دهند هم از سوی اتحادیه و هم از طرف تعزیرات حکومتی با آنها برخورد قانونی خواهد شد. مشتریان این واحدهای صنفی نیز از پرداخت حق سرویس خودداری کنند.
وی ادامه داد: در برخی مواقع، افراد رستوران را به صورت ساعتی اجاره میکنند و در قبالش درخواست خدمات ویژه پذیرایی دارند. در آن صورت طبیعی است که باید هزینه اضافهتر پرداخت کنند که این طبیعی است.
حسینی در مورد برخورد این اتحادیه با واحد های متخلف گفت: بیشتر شکایتهایی که به ما می شود در مورد قیمت یا گران فروشی است که کمیسیون رسیدگی به تخلفات با دعوت از شاکی و صاحب کسب به این پروندهها رسیدگی می کند و در صورت لزوم به دادگاه تعزیرات فرستاده می شوند. اگر در مورد دریافت حق سرویس هم شکایتی به ما برسد حتما رسیدگی خواهیم کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا با وجود این که تمام روسای اتحادیههایی که خدمات غذایی به مردم ارائه میدهند بحث حق سرویس را تخلف اعلام میدانند اما هنوز بیشتر واحدهای صنفی اعم از کبابی ها، رستورانها یا فست فودها این پول اضافه را دریافت میکنند. ضمن این که فست فودها و کافی شاپها از مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند اما برخی از این واحدهای صنفی به گرفتن این مبلغ اصرار دارند این یعنی ۹ درصد سود بیشتر.
رییس اتحادیه اغذیه فروشان گفت:
اسدالله احمدی گفت: اگر چه اخذ مالیات بر ارزش افزوده شامل برخی از واحدهای این صنف شده است، اما قانون آن از نیمه دوم سال جاری اجرایی خواهد شد.
وی با بیان اینکه ۹۰ درصد واحدهای فست فود به لحاظ مالی در سطح ضعیف قرار دارند و توان پرداخت مالیات را ندارند، اظهار داشت: در صورت اجرایی شدن اخذ مالیات بر ارزش افزوده، این واحدها مجبور هستند مالیات را از مردم دریافت کنند.
احمدی سپس اخذ مالیات بر ارزش افزوده از واحدهای فست فود را به صلاح ندانست و گفت: توافق شده در مرحله نخست این مالیات از واحدهایی که دارای برند و به صورت زنجیره ای هستند، اخذ شود و واحدهای کوچکتر در مراحل بعدی شامل این قانون شوند.
رییس اتحادیه اغذیه فروشان همچنین از مشتریان واحدهای اغذیه فروش که از این واحدها به سبب اخذ مالیات بر ارزش افزوده شکایت دارند خواست، به این اتحادیه مراجعه و شکایت خود را ارایه کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که هم اکنون برخی از واحدهای فست فود مالیات بر ارزش افزوده را از مشتریان دریافت می کنند، گفت: ممکن است برخی از این واحدها برند خود را در سازمان ثبت شرکت ها به ثبت رسانده و دارای دفاتر قانونی باشند که در این صورت شامل قانون ارزش افزوده خواهند شد.
احمدی در پایان اظهار داشت: به هر صورت اتحادیه اغذیه فروشان موضوع دریافت مالیات بر ارزش افزوده توسط برخی از واحدهای فست فود را پیگیری و بزودی در این خصوص اعلام نظر خواهد کرد.
بر اساس گزارش های دریافتی، برخی واحدهای فست فود در سطح شهر تهران که به صورت زنجیره ای فعالیت دارند، مدت زیادی است که به طور غیر قانونی اقدام به دریافت مالیات بر ارزش افزوده از مشتریان خود می کنند.
این در حالی است که اقلام مورد نیاز برای تهیه فست فود از جمله، سوسیس، کالباس، سس و نوشابه پیش از خرید توسط واحدهای صنفی شامل نه درصد مالیات بر ارزش افزوده شده اند و پس از تبدیل به غذاهای آماده، مجددا شامل هشت درصد دیگر مالیات بر ارزش افزوده می شوند که به عبارتی مشتریان به عنوان مصرف کنندگان نهایی باید دو بار مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کنند، مبلغی که به صورت غیرقانونی از آنها دریافت می شود.
طبق مطلب بالا به این نتیجه می رسیم که گرفتن مالیات بر ارزش افزوده توسط فست فودها و کافی شاپ ها ممنوع است. لذا فست فودها از پرداخت این مالیات معاف هستند.
گروه حرفه ای iranhfc با ارائه خدمات حرفه ای به ارتقا فست فود و بیزنس شما می اندیشد.