راه اندازی رستوران موضوعی است که در مقاله امروز به طور کامل در مورد آن بحث کردیم. امروزه، تغییر سبک زندگی و توسعه فرهنگ شهرنشینی، اشتغال زنان در بیرون از خانه، افزایش ساعات کاری و مشکلات اقتصادی سبب مراجعه افراد به رستورانها و استفاده از غذای آماده شده است.
در نتیجه استفاده از غذاهای آماده و مراجعه به رستورانها به عنوان یک فرهنگ عمومی در جامعه وجود دارد. از طرف دیگر تمایل جوانان به رستوران گردی و استفاده از غذاهای فستفودی به عنوان تفریح، رستورانداری را تبدیل به شغل پردرآمد با حاشیه سود بالا کرده است. همین امر نیز، توجه سرمایهگذاران را به این صنعت جلب کرده است. به همین مناسبت، سعی کردیم در این مقاله مراحل راه اندازی رستوران را مورد بررسی قرار دهیم.

رستورانداری صنعت جذاب مالی و پرچالش
مهمترین نکته در راهاندازی کسبوکار موفق
ازآنجاکه رستورانداری و صنایع غذایی، یکی از شغلهای پرچالش و درعینحال بسیار جذاب و پرسود محسوب میشود، باعث جذب سرمایههای بسیاری به این حوزه گردیده است. شاید ابتدا ایجاد و راهاندازی یک رستوران کاری آسان به نظر آید. اما باید گفت رستورانداری از حساسترین و سختترین مشاغل محسوب میشود و مراحل اجرایی آن از حساسیت بالایی برخوردار است؛ بنابراین، برای راه اندازی رستوران موفق بهتر است از نظر کارشناسان حوزه مدیریت بازاریابی و تجربیات افراد موفق در این حوزه استفاده کرد.
همچنین، ایدههای مشاورین و متخصصین اهداف و ایدههای ناب را در قالب یک برنامه اجرایی، شامل همه کارها همراه با جزئیات مکتوب کرد. این امر کمک شایانی به سرمایهگذار خواهد کرد تا ایدههای موردنظر خود را دنبال کرده، مدیریت منابع و زمان را امکانپذیر کرده و از هدررفتن بیهوده منابع و زمان جلوگیری کند. همچنین زمینهای برای درک کامل از زمان، هزینه و هر آنچه برای تأسیس یک رستوران موفق نیاز دارد را برای وی فراهم میآورد.

برنامه اجرایی و کاری رمز موفقیت کسبوکار
بی شک برنامه اجرایی و کاری از مهمترین قسمتهای راهاندازی کسبوکار موفق است که شامل خلاصهای از مراحل اجرایی به شرح زیر است:
- · برآورد هزینهها و منابع مالی
- کسب مجوزهای لازم جهت راه اندازی رستوران
- انتخاب مکان مناسب
- انتخاب لوگو خلاقانه و نام منحصربهفرد
- طراحی فضا و دکوراسیون داخلی
- تهیه تجهیزات موردنیاز دکوراسیون و تجهیزات صنعتی آشپزخانه
- تهیه منوی رستوران
- استخدام سرآشپز و پرسنل ماهر

برنامهریزی اولین اقدام بعد از تصمیمگیری جهت تأسیس رستوران
- برآورد هزینهها و منابع مالی موردنیاز
بعد از مکتوب کردن نقشه اجرایی راه اندازی رستوران اکنون زمان تخمین هزینهها و بودجه موردنیاز هر یک از بخشها میرسد. از جمله هزینههای که میبایست مدنظر قرار بگیرند، شامل موارد زیر هستند:
- هزینه مکان (خرید یا اجاره)
- تجهیزات آشپزخانه، سالن، و امور جانبی
- تهیه مواد اولیه
- دکوراسیون و تبلیغات محیطی
- هزینه استخدام، آموزش و آمادهسازی پرسنل
- کسب مجوزهای لازم جهت راه اندازی رستوران
- جواز کسب از اتحادیه صنفی رستورانداران
- کارت سلامت کلیه پرسنل
- مجوز بهداشت، اداره اماکن، مجوز اطفا حریق
انتخاب مکان مناسب
یکی از اصلیترین امور در مراحل اجرایی راه اندازی رستوران، انتخاب موقعیت مکانی مناسب است. پرواضح است محلی ایدهآل است که جز مناطق پرترافیک جمعیتی بوده و به مخاطبان هدف شما نزدیک باشد. (به طور مثال اگر هدف شما جذب دانشجویان باشد به دانشگاه نزدیک باشد)
مکان موردنظر خود را چنان انتخاب کنید که از اطراف بهخوبی و بهراحتی قابلمشاهده باشد. موقعیت مکانی شما باید در فاصله مناسبی از رقبا قرار گیرد و دسترسی آسان امکانپذیر باشد. (دارای پارکینگ اختصاصی بوده و یا نزدیک به پارکینگ عمومی است). قطعاً مقدار وجهی که برای تأمین مکان هزینه میکنید نیز بسیار مهم است. بین میزان فضا و مساحت ساختمان با آبوهوای منطقه برای راه اندازی رستوران، تعداد و سلیقه مشتریان، همچنین نوع غذاهایی که شما سرو میکنید، باید تناسب وجود داشته باشد.
انتخاب لوگو خلاقانه و نام مناسب
بی شک از اولین، پرچالشترین و درعینحال جذابترین گامهای راه اندازی رستوران انتخاب برند و نام مناسب خواهد بود. نام و لوگوی رستوران هویت کاری شما را شکل میدهد؛ بنابراین در انتخاب نام، دقت کافی را مبذول کنید. با استفاده از ایدههای نو و هیجانانگیز عنوانی را برگزینید که منحصربهفرد، کاملاً گویا و معرف کار شما باشد.
فضای رستوران و دکوراسیون داخلی
طراحی فضای داخلی و دکوراسیون چنان حائز اهمیت است که میتواند زمینه را برای جذب و وفاداری مشتری فراهم کند؛ بنابراین محیط را چنان طراحی کنید که تمامی فضای موردنیاز برای ارائه بهترین خدمات را در اختیار شما قرار دهد. از طرف دیگر، با استفاده از متریال زیبا، مبلمان شکیل و راحت، همچنین نورپردازی مناسب محیط آرام و دوستانه و پرخاطرهای ایجاد کنید.

انتخاب مکان و طراحی مناسب مهمترین اقدام اولیه راه اندازی رستوران
تهیه تجهیزات موردنیاز دکوراسیون، تجهیزات صنعتی آشپزخانه
از مهمترین اقدامات مدیر موفق، خریداری و نصب تجهیزات باکیفیت متناسب با منو، میزان فضای در اختیار و منابع مالی در نظر گرفته شده برای راه اندازی رستوران است. علاوه بر خرید تجهیزات صنعتی آشپزخانه و سالن (شامل انواع اجاقگازها و فرها) تجهیزات الکترونیکی جهت امور حسابداری، صندوق سفارش و پرینتر نیز میبایست فراهم شوند.
استفاده از تجهیزات استاندارد متضمن کیفیت بالا غذا
تهیه منوی جذاب همچنین استخدام سرآشپز و پرسنل ماهر
یکی از جذابترین بخشهای مراجعه به رستوران، انتخاب غذا از منو است. با توجه به سبک رستوران خود، لیستی از غذاهای مورد نظر خود را با درج عکس و قیمت در اختیار مشتریان قرار دهید. استخدام و بهکارگیری افراد ماهر و آموزشدیده و باشخصیت از جمله مهمترین فاکتورهای موفقیت حرفه رستورانداری است.
با توجه به اینکه پرسنل و کارکنان رستوران سهم ارزندهای در جذب مشتری دارند، سعی کنید در انتخاب افراد دقت کافی داشته باشید. در ادامه، به افراد نسبت به نوع شغل محوله آموزشهای لازم داده میشوند تا در مورد قوانین و انتظارات شغلی خود توجیه گردند.
جمعبندی نهایی
راه اندازی رستوران و موفقیت در این راه مستلزم داشتن برنامه مدون و هوشمندانهای است که بی شک بدون بهرهمندی از نظرات متخصصان امر امکانپذیر نخواهد بود. فاکتورهای موفقیت یک رستوران در گذر زمان شامل مدیریت مالی و حسابداری دقیق، مشتریمداری با ارائه باکیفیتترین و مقرونبهصرفهترین منو غذایی خواهد بود.
تحلیل نیازهای بازار و کسب رضایت پرسنل در کنار رضایت مشتریان نیز از سایر مواردی هستند که باید مورد توجه قرار گیرند. در این مقاله سعی شد گامهای اولیه جهت افتتاح رستوران بهاختصار بیان شوند؛ بنابراین برای راهاندازی و مدیریت یک رستوان موفق باید در این زمینه تحقیق کنید. همچنین ایدههای ناب و جذابی را در دکور و ارائه غذا پیاده کنید.